• Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

    Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

  • Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

    Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

  • Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

    Zangles & vocal coaching in omgeving Kampen en Zwolle

Maart workshopmaand!

Geschreven door Franka van Essen op . Geplaatst in Blog

franka8web De komende weken ga ik aan de slag om verschillende workshops voor te bereiden. Dat is altijd een leuk, maar ook tijdrovend karweitje, want ik wil zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de doelgroep. Er staan maar liefst vier verschillende workshops op het programma. Een paar jaar geleden zou ik daar bij voorbaat klotsende oksels van hebben gekregen , maar inmiddels heb ik zo vaak voor een groep gestaan, dat ik daar gelukkig geen last meer van heb.

Als eerste mag ik een workshop stemvorming verzorgen voor het Korenfestival Zwolle Zingt op 28 februari; hierbij ligt de focus op Spaanse muziek; héérlijk dus! Ik ben heel benieuwd wat voor koorzangers hierop afkomen. Ik bereid zo’n workshop altijd goed voor, maar kijk ook altijd wat er ter plekke gebeurt en wat ik hoor op zo’n moment. Zonder m’n oren ben ik wat dat betreft nergens! De grootste uitdaging ligt er in om mensen van heel verschillende zangniveau’s allemaal iets te bieden waar ze mee verder kunnen.

Daarna is het op 7 maart de beurt aan de vrouwen van Kampen om een workshop stemvorming te komen volgen tijdens de internationale vrouwendag. Het thema van die dag is ‘inspiratie’, wat natuurlijk prachtig past bij het zingen: het betekent letterlijk ‘inademen’ of ‘inblazen’, dus ik weet wel welk item die dag aan bod gaat komen 😉 De volgende workshop is voor een kamerkoor, waarmee ik al regelmatig heb gewerkt, leuk! Samen werken aan het repertoire voor het komende concert op 12 april, waar ik ook de solo’s zal zingen. Tot slot een bijzondere workshop voor een groep voorlezers van een kerkgemeenschap hier in Kampen. Graag willen zij handvatten wat betreft adem en voordracht. Omdat dit natuurlijk veel raakvlakken heeft met zingen en performen, gaan we hier lekker mee aan de slag! Kortom: ik heb zo’n vaag vermoeden dat ik me niet ga vervelen de komende tijd!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter